joi, 7 aprilie 2011

EFECTELE FUMATULUI ,CUM SĂ RENUNŢI LA FUMAT , SFATURI PENTRU A TE LĂSA DE FUMAT.

  Fiecare inhalare conţine 4000 de substanţe chimice, dintre care 43 sunt cancerigene, dar cel mai periculos drog din ţigară este nicotina. Nicotina este o substanţă stimulativă toxică şi creşte activitatea sistemului nervos central, a inimii şi a altor organe. De asemenea, determină şi creşterea tensiunii arteriale. Fumul de ţigară conţine monoxid de carbon care este incolor, inodor şi toxic care va trece din plămâni în sânge. Monoxidul de carbon se leagă de hemoglobina din eritrocitele sangvine împiedicând aceste celule să transporte oxigen la diferite celule.
  Fumatul pasiv este reprezentat de fumul de ţigară inhalat de nonfumător. Acesta va duce, de asemenea, la inhalarea multor substanţe dăunătoare şi poate cauza iritaţia ochilor, dureri de cap şi tuse. Încearcă să eviţi fumătorii pentru propria ta sănătate.

                                                    CUM SĂ RENUNŢI LA FUMAT?

  Din ce în ce mai mulţi oameni renunţă la tutun. Este greu, dar nu imposibil. Există mai multe metode de a renunţa. Unele persoane folosesc o serie de filtre care vor reduce gradual nivelul de nicotină, reuşind să renunţe treptat la acest drog. Alte persoane folosesc o gumă specială recomandată de doctori care conţine nicotină în grade din ce în ce mai scăzute, în final renunţând total la nicotină. Poţi găsi grupuri de suport care te vor ajuta să renunţi. Poţi să renunţi!

                          SFATURI PENTRU A TE LĂSA DE FUMAT


- Înconjoară-te de persoane care îţi susţin hotărârea şi care nu fumează
- Asumă-ţi propria responsabilitate
- Evită persoanele care fumează
- Bea multă apă pentru a elimina toxinele
- Când simţi nevoia unei ţigări, mănâncă ceva sau mestecă o gumă fără zahăr
- Fă exerciţii fizice
- Evită alcoolul, cafeaua, ceaiul şi sucurile care conţin cofeină
- Spală-te des pe dinţi pentru a îndepărta reziduurile de tutun
- Inspiră adânc şi relaxează-te când simţi nevoia să fumezi
- Gândeşte pozitiv asupra avantajelor de a fi un nefumător

2 comentarii:

  1. Laser terapie? Exista asa ceva? Vreau sa ma las de fumat,dar sint 12 ani de cand sint dependent. Cit costa un astfel de tratament?

    RăspundețiȘtergere
  2. da exista !dureaza 40 de minute si costa 150 e

    RăspundețiȘtergere